Kaksivaiheinen tunnistautuminen

Kaksivaiheinen tunnistautuminen lisää järjestelmän tietoturvaa. Kun tunnistautuminen on otettu käyttöön, tulee kirjautumisen yhteydessä antaa myös vaihtuva tunnistautumiskoodi.

Kaksivaiheinen tunnistautuminen voidaan asettaa pakolliseksi hallinnan käyttöliittymän käyttäjille. Tunnistautumisen voi ottaa myös vapaaehtoisesti käyttöön Vaihda salasana -sivulta oikealta ylhäältä.

Tunnistautumiseen tarvitset jonkin autentikointisovelluksen, esimerkiksi Google Authenticator tai Microsoft Authenticator. Tunnistautuminen on yksilöllistä eli jokaiselle käyttäjälle on oma yksilöllinen tunnistautumiskoodi.

Vapaaehtoinen tunnistautuminen

Tunnistautuminen on käytettävissä kaikille hallinnan käyttäjille. Toiminnon voi ottaa käyttöön sisäänkirjautumisen jälkeen oikeasta yläkulmasta Vaihda salasana⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ -linkin takaa.

Muokkaa-painikkeesta päästään ottamaan kaksivaiheinen tunnistautuminen käyttöön. Jos tunnistautuminen on jo käytössä, päästään samasta painikkeesta poistamaan se käytöstä.

Tunnistautuminen voidaan ottaa käyttöön skannaamalla QR-koodi tai käyttämällä 12-merkkistä asetusavainta. QR-koodi nimeää tilin automaattisesti käyttäjän nimen mukaan. Koodin syöttämällä voi itse määrittää tilin nimen.

Kun tili on tunnistettu, kirjataan autentikointisovelluksesta 6-merkkinen varmennuskoodi sille varattuun kenttään ja tunnistautuminen saadaan käyttöön. Käyttäjä ohjataan automaattisesti ulos ja kirjautumaan uudelleen sisään, jolloin tunnistautuminen autentikointisovelluksen avulla tulee tehdä.

Pakollinen tunnistautuminen

Seuran asetuksista voidaan kytkeä käyttöön asetus "Kaksivaiheinen tunnistatuminen pakollinen hallinnan käyttäjille". Tällöin kaikkien hallinnan käyttöliittymää käyttävien tulee tehdä tunnistautuminen seuraavan kirjautumisen yhteydessä.

Avainten nollaus

Käyttäjän tiedoista voidaan tarkistaa, onko kaksivaiheinen tunnistautuminen käytössä. Tarvittaessa tunnistautuminen voidaan nollata käyttäjän tiedoista, jonka jälkeen tunnistautuminen tulee tehdä uudestaan.

Manager-tason käyttäjien avainten nollaus tulee pyytää NexGolfin asiakastuelta.