Slopen laskenta

Slope lasketaan käytettävän tuloskortin, pelattavan tiin sekä pelaajan sukupuolen mukaan. Kilpailuissa tulee huomioida sarjan määritykset. 

Slopen laskentaan vaikuttavia tekijöitä sarjan tiedoissa:

Tasoituskerroin
Pelaajan tai joukkueen tasoituskerroin. Joukkuekisassa tasoituskerroin voidaan määrittää myös pelaajakohtaisesti osallistujan tiedoissa. Kerroin kirjoitetaan desimaalimuodossa, esimerkiksi 3/4 tasoitusta kirjoitetaan muodossa 0,75.

Prosenttitas.kertoimet (esim.  60/40) (joukkuekisassa)
Joukkueen eri pelaajien tasoituksesta huomioitava prosentti-osuus. Prosenttiosuuksien erotinmerkkinä on kauttaviiva ( / ). Prosentti-osuuksia voi olla useampiakin, esimerkiksi 50/30/20. 

Prosenttitasoituskertoimet jaetaan joukkueen pelaajille kenttään määritellyssä järjestyksessä aloittaen pienimmällä tasoituksella pelaavasta. Mikäli prosenttitasoituksia ei riitä jokaiselle joukkueen pelaajalle, huomioidaan muiden pelaajien tasoitukset täysimääräisinä.

Rajoita tasoitus pienimään slopeen (joukkuekisassa)
Joukkueen slope ei voi olla suurempi kuin joukkueen pienin slope on.

Tee miehet ja Tee naiset
Tee, jolta pelataan. Slopen laskennassa käytettävät CR- ja Slope-arvot riippuvat pelattavasta teestä. Mikäli kilpailussa on sallittu, voi pelaaja pelata sarjan tiedoista poikkeavalta teeltä. Tee määritetään tällöin osallistujan tietoihin.

SAT-laskenta
Rajataanko suurin annettava pelitasoitus pelaajan tarkasta tasoituksesta vai slopesta.

Kun rajoitus on asetettu, leikataan pelaajan tasoitus tai slope annettuun arvoon.
Esimerkiksi SAT-laskenta tarkasta tasoituksesta, arvolla 36, leikkaa pelaajan tasoituksen ensin 36:een ja tästä lasketaan slope-arvo.
Vastaavasti SAT-laskenta slopesta, arvolla 36, antaa pelaajalle maksimissaan slopeksi 36.


Slopen laskukaava on hcp * (teen slope / 113) + (cr-par). Laskujärjestyksenä on ensin pelaajan oma slope, SAT-rajan tarkistus ja tämän jälkeen mahdolliset kertoimet pelaaja- ja joukkuekohtaisesti. Mikäli slope on rajoitettu pienimpään slopeen, ei slopeksi tule parhaimman pelaajan slopea suurempaa arvoa.

WHS-tasoitusjärjestelmään siirryttäessä slopen laskenta muuttui ja tasoitukset lasketaan tarkoilla desimaaleilla loppuun saakka ja pyöristys tehdään vasta lopussa. Välivaiheissa ei siis tehdä pyöristyksiä ja tämä voi vaikuttaa lopputulokseen kuin jos slope-arvot katsottaisiin valmiista taulukosta.

Voit tarkistaa pelitasoituslaskurilla pelaajan tai joukkueen tasoituslaskennan eri välivaiheet. Laskuri ei ole virallinen slope-laskin, vaan suuntaa-antava ja se perustuu WHS-tasoitusmääräyksiin, joita NexGolf toteuttaa. Huomaathan, että kilpailun asetuksissa voi olla muita tasoituslaskentaan vaikuttavia tekijöitä, joita epävirallinen pelitasoituslaskuri ei huomioi.

 

Golfliiton tietosivu WHS-tasoitusjärjestelmästä:

https://golf.fi/pelaajalle/whs-world-handicap-system-2020/