Lähtöviikkopohjat

Lähtöviikkopohjissa määritetään minä päivinä ja mihin aikaan lähtökategoriat toistuvat. Lähtöviikkopohjia voi olla useita erilaisia. Keväällä voidaan luoda perusviikkopohja esimerkiksi 8-20 ajoilla ja täydentää lähtöaikoja kesällä esimerkiksi 'aamu 6-8' sekä 'ilta 20-22' lähtöviikkopohjilla, jolloin aikojen hallinnointi on helpompaa.

Aloita lähtöviikkopohjan luominen määrittämällä viikkopohjan nimi ja painamalla Luo uusi⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ -painiketta. Tällöin lähtöviikkopohjan nimi ilmestyy listalle.

Nimeä napsauttamalla päästään määrittelemään lähtöviikkopohjaan ajat. Poista⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠-tekstistä voidaan poistaa ylimääräisiä lähtöviikkopohjia. Lähtöviikkopohjan poistaminen ei poista jo luotuja lähtöaikoja.

Lähtöviikkopohjan luominen

Lähtöviikkopohjaan määritetään viikonpäivät, kategorian aloitus- ja lopetusaika sekä formaatti, jota käytetään. Samaan pohjaan voidaan lisätä useita eri formaatteja eri ajoille kunhan ne eivät mene ajallisesti päällekkäin.

Viikonpäivät
Rastitaan ne viikonpäivät, joille aikoja halutaan lisätä.

Aloitusaika
Kellonaika, josta alkaen formaatti eli kategoria lisätään.

Lopetusaika
Kellonaika, johon asti formaatti eli kategoria lisätään. Huomioi, että lopetusaika tulee olla ennen seuraavan ajan alkua, jotta päällekkäisiä aikoja ei synny. Esimerkiksi viimeinen aika on klo 17:59 kun uusi kategoria alkaa klo 18:00.

Formaatti
Lähtöaikakategoriat, eli millä minuuttiväleillä lähdöt lisätään.

Ajat lisätään lähtöviikkopohjaan Luo uusi -painikkeella. Yllä esitettyjä määrityksiä voidaan toistaa kunnes sopiva lähtöviikkopohja on muodostettu.

Tässä esimerkissä on luotu maanantai-aamulle kahdeksan minuutin lähtöaikoja aikavälille 6-8, kymmenen minuutin lähtöaikoja aikavälille 10-19 sekä viiden minuutin, paikan päältä varattavia lähtöaikoja illalle klo 19-20:29 aikoihin. Viimeinen lähtöaika on siis klo 20:25.