NMS - NexGolf Mobile Scores

NexGolf Mobile Scoresin eli tuttavallisemmin NMS:n avulla voidaan kilpailuiden tuloskortit syöttää näppärästi sähköisesti ja tämä mahdollistaa myös tulosten reaaliaikaisen seurannan Live Scoringissa.

Mobile Scores ja Live Scoring ovat kilpailumoduulin maksullinen lisäosa. Samassa paketissa on myös InfoTV. Kysy lisää NexGolfin asiakastuesta.

Mobile Scoringin käytöstä löytyy pikaohjeistus osoitteessa http://nexgolf.fi/nms. Ohjeessa on myös lyhyt video-ohjeistus. Tämä linkki menee myös tulospalvelukoodin lähetyksen yhteydessä pelaajalle.

Ennen ensimmäistä NMS kilpailua kannattaa luoda oma testikilpailu ja tutustua NMS:n toimintaan, jotta pelaajien ohjeistaminen on helpompaa ja kaikki menee kilpailun aikana sujuvasti.

Mobile Scoringin kytkeminen kilpailuun

Kilpailun perustiedoissa on asetus Mobile Scoring käytössä. Tämä mahdollistaa tuloskorttien syöttämisen mobiilisovelluksen kautta kilpailuun.

Tuloskortti aktivoituu (minuuttia ennen lähtöä)
Oletuksena tuloskortit aktivoituvat 10 minuuttia ennen ensimmäistä lähtöaikaa mutta tarvittaessa tuloskortit voidaan aktivoida näkyville jo aikaisemmin.

Tuloskortti näkyvillä päivään
Oletuksena tuloskortit näkyvät 12 tuntia kilpailun viimeisestä lähtöajasta. Esimerkiksi viikkokilpailussa tuloskortti voidaan asettaa näkyväksi viikkokilpailun viimeiseen päivään saakka.

Piilota leaderboard Mobile Scoring -apissa
Leaderboard-näkymä voidaan piilottaa Mobile Scoringia käytettäessä. Leaderboard-näkymän avulla pelaajat voivat seurata reaaliaikaisesti muiden pelaajien tuloksia.

Osallistujat

Osallistujille voidaan luoda tulospalvelukoodit, joilla he pääsevät liittymään kilpailuun. Oman seuran pelaajat eivät tarvitse tulospalvelukoodia, sillä he pääsevät kilpailuun suoraan oman mobiilisovelluksen kautta. 

Vieraspelaajat pääsevät kirjautumaan tulospalvelukoodilla vierasseuran kilpailuun kirjoittamalla tulospalvelukoodin käyttäjätunnus-kenttään. Salasanaa tai seuraa ei tarvitse täydentää. Vaihtoehtoisesti pelaaja pääsee liittymään vierasseuran kilpailuun kirjautumatta ulos mobiilisovelluksesta, kirjoittamalla saamansa tulospalvelukoodin sille varattuun paikkaan kilpailuissa, joka löytyy kohdasta Kilpailut > Mobile Scores > Liity koodilla.

Tulospalvelukoodi
Osallistujan nimen perässä näytetään hänelle luotu tulospalvelukoodi. Koodi on voimassa 12 tuntia viimeisen kierroksen alkamisesta, ellei perustiedoissa ole määritetty "Tuloskortti näkyvillä päivään".

Luo tulospalvelukoodit
Painikkeesta Luo tulospalvelukoodit luodaan pelaajille koodit, joilla he pääsevät liittymään kilpailuun. 

Lähetä tulospalvelukoodit 
Tulospalvelukoodit voidaan lähettää tekstiviestinä pelaajille. Huomioi tekstiviestin lähetyksestä aiheutuvat kustannukset.

Tulospalvelukoodeja voidaan käsitellä myös pelaajakohtaisesti avaamalla osallistujan tiedot. 

Osallistujalle voidaan luoda tulospalvelukoodi sivun alaosasta painikkeesta Luo tulospalvelukoodi.

Osallistujan koodin voi poistaa sivun lopussa olevasta painikkeesta Poista tulospalvelukoodi. 

Koodin voi lähettää osallistujalle sivun lopusta painikkeesta Lähetä tulospalvelukoodi. Huomioi pelaajan halukkuus vastaanottaa tekstiviestejä, sekä puhelinnumero on asetettu. Huomioi tekstiviestin lähetyksestä aiheutuvat kustannukset.

Lähdöt ja tuloskortit

Kun lähtöarvonta on tehty, tulee Lähdöt-sivulta julkaista lähdöt, jotta ajat näkyvät pelaajille.

Kun pelaajat syöttävät tuloksensa Mobile Scoringin kautta, näkyy tuloskorteissa pelaajan nimen kohdalla teksti NMS. Kun tuloskortti on myös allekirjoitettu mobiilisti, näkyy NMS-tekstin vieressä kynän kuvan merkkinä allekirjoituksesta.

Tuloskortteja ei pidä käsitellä kun mobiilikirjaus on käynnissä.