Kilpailut

Kilpailut-sivu aukeaa oletuksena kuluvalle vuodelle. Vuosi ilmestyy valikkoon kun ensimmäinen kilpailu vuodelle tehdään. Valikosta voidaan valita myös menneiden vuosien kilpailuja tarkasteltavaksi.

Kilpailuja voidaan suodattaa kilpailun nimen perusteella. Esimerkiksi viikkokisat löytää helposti kirjoittamalla hakukenttään 'viikko'.

Kaikki valitun vuoden kilpailut näkyvät samalla sivulla. Yläreunasta löytyy kaikki kuukaudet, joille kilpailuja on luotu. Napsauttamalla kuukauden nimeä, päästään nopeasti kyseisen kuukauden alkuun. Sivua voidaan sitten selata alas- tai ylöspäin.

Painikkeesta Avaa julkinen kilpailukalenteri aukeaa seuran julkinen kilpailukalenteri, joka voidaan upottaa esimerkiksi seuran nettisivuille. Julkisen kilpailukalenterin linkki muodostuu seuraavalla tavalla https://<seuralyhenne>.nexgolf.fi/<seuranlyhenne>/tournaments.

Painikkeesta Lisää luodaan uusi kilpailu.

Uusi kilpailu

Uusi kilpailu luodaan Lisää-painikkeella. Kilpailulle määritellään tarvittavat tiedot. Pakolliset tiedot on merkitty * -merkillä. 

Kilpailun perustiedot on ryhmitelty omien otsikoiden alle.

Kilpailun perustiedot

Kilpailun perustiedoissa määritetään mm. kilpailun ajankohta ja kilpailun tyyppi.

Nimi
Kilpailun nimi. Nimi näkyy pelaajille ja kilpailukalenterissa.

Kilpailutyyppi
Määritetään onko kyseessä yksilökilpailu, joukkuekilpailu, CUP-kilpailu vai Tapahtuma.

Huomioi! Kun kilpailuun on lisätty osallistujia, ei kilpailutyyppiä voi muuttaa enää yksilö- ja joukkuekilpailun välillä.

 • Yksilökilpailu
  Jokaiselle pelaajalle syötetään oma tuloskortti. Yksilökilpailuun voidaan lisätä Joukkuekilpailu, jolloin saadaan tulokset joukkueittain.
 • Greensome, Foursome, Scramble ja Joukkuekilpailu 
  Joukkueelle syötetään yksi tuloskortti. 
 • Best Ball
  Jokaiselle pelaajalle syötetään oma tuloskortti. Kilpailusta saadaan joukkuetulokset, haluttu tulosmäärä huomioiden sekä yksilötulokset jokaiselle pelaajalle.
 • Irish Rumble
  Best Ball -muunnelma, jossa neljän hengen joukkueen tuloksiin huomioidaan kuudelta ensimmäiseltä reiältä paras tulos, kuudelta seuraavalta reiältä kaksi parasta tulosta, viideltä seuraavalta reiältä kolme parasta tulosta ja viimeiseltä reiältä neljä parasta tulosta. 9-reiän kilpailussa huomioitavia tuloksia on 3+3+2+1.
 • CUP-kilpailu
  Kilpailuun luodaan CUP-kaavio, jonka mukaan pelataan.
 • CUP-joukkuekilpailu
  Kilpailuun luodaan joukkueet ja heille CUP-kaavio, jonka mukaan pelataan.
 • Eclectic
  Kilpailuun luodaan x määrä kierroksia, joille pelaajat voivat jättää kortteja. Pelaajan ei tarvitse pelata kaikkia kierroksia. Pelaajalle muodostetaan Eclectic-kortti, jossa huomioidaan paras tulos jokaiselle reiälle pelatuilta kierroksilta.
 • Tapahtuma 
  Voidaan käyttää esimerkiksi talkoisiin tai kisamatkojen osallistujien nimilistojen keräämiseen.

Alkupäivämäärä
Kilpailun päivämäärä.

Loppupäivämäärä
Kilpailun viimeinen päivämäärä. Loppupäivämäärä muodostuu automaattisesti kierrosten mukaan.

Järjestävä taho
Näytetään lähtö ja tuloslistauksissa. Listauksissa näkyy järjestevän taho nimitieto. Oletuksena järjestäjänä on seura. Seuran nimenä näkyy seuran tiedoissa määritetty Seuran koko nimi. Järjestäjäksi voi vaihtaa myös yhtiön, jolloin nimenä näkyy yhtiön tiedoissa määritetty nimi. Jos järjestäjänä toimii joku muu taho, voidaan nimi kirjoittaa sille varattuun kenttään.

Kuvaus
Kuvaus kilpailusta. Kuvaus näkyy pelaajille sekä kilpailukalentereissa.

Sisäinen kuvaus
Sisäinen kuvaus näkyy ainoastaan henkilökunnalle kilpailun tiedoissa.

Kilpailun värimaailma
Julkiseen kilpailukalenteriin voidaan määrittää kilpailukohtaisesti otsikoiden taustavärit. Oletuksena käytössä on NexGolfin vihreä väri.

Julkinen
Kilpailu näytetään julkisessa kilpailukalenterissa. Jos kilpailu ei ole julkinen, näytetään kilpailu pelaajalle jäsenen käyttöliittymässä vain jos sarjan tiedot ovat pelaajalle sopivat.

Piilota tämä kilpailu Teetime.fi-palvelussa
Kilpailut näytetään oletuksena myös Teetime.fi-palvelussa kun Teetime.fi-asetuksissa on mahdollistettu kilpailuihin ilmoittautuminen (Salli ilmoittautumiset kilpailuihin Teetime.fi:n kautta). Mikäli kilpailua ei haluta näyttää Teetime.fi-palvelussa, asetetaan tämä 'Kyllä'-asentoon. Teetime.fi on erillinen lisäpalvelu.

Piilota osallistujalista julkisessa kalenterissa
Osallistujat näytetään oletuksena kilpailukalenterissa kun kilpailu on julkinen. Tarvittaessa osallistujalista voidaan piilottaa.

Näytä livescoring
Kilpailu voidaan esittää Livescoring-näkymässä. Kun tämä aktivoidaan, voidaan määrittää Livescoringin näyttötapa ja saadaan Livescoringin osoite. Livescoring on erillinen lisäpalvelu.

Lisää joukkuekilpailu
Yksilökisan voidaan lisätä erillinen joukkuekilpailu. Tällöin caddiemaster määrittää yksilökisaan ilmoittauneista joukkueet, joille saadaan erilliset joukkuetulokset. Asetus tulee esiin kun kilpailutyypiksi on valittu Yksilökilpailu.

Joukkueiden nimeäminen käytössä
Joukkueille voidaan antaa vapaasti nimet ja joukkueet voivat ilmoittautumisen yhteydessä määrittää oman joukkuenimensä. Oletuksena joukkueiden nimet muodostuu osallistujien sukunimien mukaan. Asetus tulee esiin kun kilpailutyypiksi on valittu joukkuekilpailu.

Poikkeavat tiit sallittu
Pelaajakohtaisesti voidaan asettaa sarjan asetuksista poikkeava tii. 

Lisäkilpailut 
Kilpailun yhteydessä olevat muut pienet kilpailut kuten "Lähimmäksi lippua", "Pisin avaus". Tieto esitetään tulosten yhteydessä.

Ilmoittautumisasetukset

Ilmoittautumisasetuksissa määritetään mm. voiko kilpailuun ilmoittautua itse tai Teetimen kautta. Lisäksi määritetään onko kilpailussa käytössä osallistujajono tai onko peruminen mahdollista osallistujan itsensä toimesta.

Netti-ilmoittautuminen sallittu
Mahdollistaa kilpailijan ilmoittautua kilpailuun itse webin tai appin kautta. Myös käyttäjäryhmän oikeuksissa tulee olla oikeus ilmoittautua kilpailuihin ja tapahtumiin.

Max. osallistujia
Määritetään, kuinka paljon netti-ilmoittautumisia otetaan vastaan. Caddiemaster voi ilmoittaa kilpailuun enemmänkin osallistujia. 

Huomioi! Joukkuekilpailussa osallistujamäärä on joukkueiden määrä.

Teetime.fi-ilmoittautuminen sallittu 
Mahdollistaa kilpailuun ilmoittautumisen myös Teetimen kautta. Tällöin myös vieraspelaajat voivat ilmoittautua kilpailuun itse. Teetimen kautta ilmoittauduttaessa kilpailumaksu on pakollinen eli kisaan tulee määrittää myös Vieraspelaajan hinta.

Max. osallistujia Teetime.fi
Teetimen kautta ilmoittautuvien määrä voidaan rajata. Tämä sisältyy Max. osallistujien määrään eli jos Max. osallistujia on 20, voi näistä 10 ilmoittautua Teetimen kautta. Jos omia pelaajia on ilmoittautunut yli 10, voi Teetimen kautta ilmoittautua enää alle 10 pelaajaa. Tietoa ei ole pakko määrittää. Jos kenttä jätetään tyhjäksi, voi Teetimen kautta ilmoittautua maksimiosallistujamäärän verran.

Ilmoittautumisen alkamisajankohta
Mikäli netti-ilmoittautuminen on sallittu, tulee määrittää päivämäärä ja kellonaika, mistä alkaen ilmoittautuminen on mahdollista. 

Ilmoittautumisen päättymisajankohta
Ajankohta, mihin saakka netti-ilmoittautuminen on mahdollista. Ajankohtaan tulee määrittää päivämäärä ja kellonaika.

Salli pelaajan ilmoittaa joukkuekilpailuun vieraspelaajia
Pelaaja voi ilmoittaa joukkueeseen myös muiden seurojen jäseniä. Mikäli maksaminen on käytössä, käytetään hinnaston Vieraspelaajan hintaa.

Salli pelaajan ilmoittaa joukkuekilpailuun vajaita joukkueita
Pelaajan ei tarvitse ilmoittaa kilpailuun koko joukkuetta. 

Esimerkiksi pari-pelissä pelaaja ilmoittaa itsensä kilpailuun ja saa peliparin myöhemmin. Joukkuetta ei voi täydentää myöhemmin pelaajan toimesta vaan joukkueen muut jäsenet lisätään caddiemasterin toimesta. Huomioi tämä osallistujamäärässä.

Käytä osallistujajonoa
Kilpailijat voivat ilmoittautua jonoon kun Max. osallistujia -määrä täyttyy.

Huomioi! Caddiemaster voi lisätä pelaajia kilpailuun ohi jonon tai jonoon. Kun ensimmäinen kilpailija lisätään jonoon, ilmoittautuvat seuraavat kilpailijat jonoon vaikka kilpailussa olisi tilaa.

Piilota vapaa kommenttikenttä ilmoittautumisessa
Pelaaja voi jättää kilpailuun ilmoittautumisen yhteydessä kommenttia, esimerkiksi lisätietoja. Tarvittaessa tämä kommenttikenttä voidaan piilottaa.

Osallistujan peruminen sallittu
Pelaaja voi itse perua ilmoittautumisensa.

Huomioi! Mikäli pelaaja on maksanut kilpailumaksun, osallistumisen voi perua vain caddiemaster. Kilpailumaksua ei palauteta automaattisesti perumisen yhteydessä.

Perumisen takaraja
Päivämäärä ja kellonaika mihin saakka osallistuja voi itse perua ilmoittautumisen.

Lähetä sähköpostivahvistus CM tekemistä ilmoittautumisista
Caddiemasterin lisätessä pelaajan kilpailuun, lähtee hänelle oletuksena osallistumisilmoitus sähköpostiin mikäli sitä ei pelaajakohtaisesti estetä. Tällä toiminnolla voidaan estää kaikista uusista caddiemasterin lisäämistä ilmoittautumisista lähtevät viestit.

Estä asiakkaiden ilmoittautuminen kilpailuun
Pelaajat, jotka eivät ole seuran jäseniä mutta löytyvät asiakasrekisteristä, eivät voi ilmoittautua kilpailuun. 

Viikkokilpailuasetukset

Luo pelaajalle automaattisesti lähtöaika
Lähtölistaa ei luoda erikseen, vaan pelaajalle luodaan automaattisesti lähtöaika kun pelaaja ilmoitetaan kilpailuun. Huom! Määritä kierroksen tiedot ennen ilmoittautumisten vastaanottoa.

Salli usean tuloskortin syöttö (per kierros)
Pelaajalle voidaan syöttää yhdelle kierrokselle useampi tuloskortti. Vain paras tuloskortti jää voimaan. 

Salli pelaajien lisätä tuloskortteja itse (Mobile Scoring)
Pelaajat voivat itse syöttää tuloskortteja Mobile Scoringin kautta. 

Katso viikkokilpailun tuloskortin syöttämisen ohje täältä.

NexGolf Mobile Scores -asetukset

Mobile Scores -asetuksissa mahdollistetaan mobiilituloskorttien syöttäminen mobiilisovelluksen kautta.

Mobile Scoring käytössä
Pelaajat voivat syöttää oman tuloskorttinsa mobiilisovelluksen kautta. Vieraille voidaan luoda tulospalvelukoodit, joilla he pääsevät kisaan mukaan.

Piilota leaderboard Mobile Scoring -apissa
Mobiilituloskortissa näytetään oletuksena myös leaderboard, jolloin pelaajat voivat seurata muiden pelaajien peliä. Tarvittaessa tämä osio voidaan piilottaa.

Tuloskortti aktivoituu (minuuttia ennen lähtöä)
Oletuksena mobiilituloskortit aktivoituvat kun ensimmäinen lähtöaika koittaa. Halutessaan tuloskortin voi asettaa aktivoitumaan jo aikaisemmin x minuuttia ennen lähtöä.

Tuloskortti näkyvillä päivään
Tuloskortit ovat syötettävissä oletuksena 12 tuntia viimeisen lähtöajan jälkeen mutta halutessaan tämän voi määrittää haluttuun päivään saakka. Erityisesti viikkokisoissa tämä kannattaa asettaa viikkokisan viimeisen mahdollisen päivän ajalle.

Linkit

Kilpailun tietoihin voidaan lisätä erilaisia linkkejä.

Ulkoinen linkki kilpailun nimen perään
Tämä linkki näkyy heti kilpailun nimen yhteydessä. 

Ulkoisen linkin otsikko
Linkki esitetään tällä nimellä.

Ulkoinen linkki kilpailun kuvaukseen
Kilpailun kuvauksen yhteyteen voidaan lisätä kaksi eri linkkiä. Linkkien osoitteet kirjoitetaan näihin kenttiin. 

Ulkoinen linkki otsikko
Linkit esitetään tällä nimellä.

Kategoriat

Kilpailu voidaan lisätä eri kategorioiden alle, jolloin saman kategorian kilpailut on helppo löytää julkisessa kilpailukalenterissa. Kilpailu voi olla useammassa kategoriassa. Kilpailun tulee olla Julkinen, jotta kilpailu näytetään julkisessa kilpailukalenterissa. Katso kategorioista tarkemmin sivulta Kategoriat.

Ei näytetä yleisessä kalenterissa
Kilpailu voidaan piilottaa julkisesta kilpailukalenterista mutta saadaan näkyviin tarkasteltaessa kategorian alaisia kilpailuja. 

Hinnasto ja maksaminen

Pelaajat voivat maksaa kilpailuilmoittautumisen ennakkoon ilmoittautumisen yhteydessä. Asetuksista riippuen kilpailumaksun suorittaminen voi olla vapaaehtoista tai pakollista. Teetimen kautta ilmoittauduttaessa maksaminen on aina pakollista. Tällöin hintoihin tulee määrittää Vieraspelaajan hinta.

Kilpailun maksaminen NG:ssä pelaajan toimesta
Kilpailumaksu voidaan suorittaa ennakkoon ilmoittautumisen yhteydessä. Vaihtoehtoina on 

 • Vapaaehtoinen - pelaaja voi päättää maksaako hän osallistumisen heti, myöhemmin tai kentällä.
 • Ennakkomaksu vaaditaan - kilpailun osallistumismaksu on suoritettava ilmoittautumisen yhteydessä.
 • Ei käytössä - maksamista ei näytetä vaihtoehtona kilpailuilmoittautumisen yhteydessä.

Huomioi! Mikäli ennakkomaksu vaaditaan, ei pelaajat voi ilmoittautua itse jonoon.

Piilota hinnat
Kilpailun hinnat voidaan piilottaa kilpailun perustiedoista. 

Hinta
Hinnat voidaan määrittää asiakasryhmäkohtaisesti ja ikäperusteisesti.

Hinnan lisätiedot
Kenttään voidaan vapaasti kirjoittaa lisätietoja hinnoittelusta, esimerkiksi mitä hinta sisältää.

Huomioi! Yleensä käytetään kilpailun yleisiä hintoja jotka määritetään kilpailun Perustiedoissa. Sarjakohtaisesti voidaan käyttää omia hintoja. Nämä hinnat määritetään Sarjan tiedoissa.

Hintojen määrittäminen

Hinnat voidaan määrittää halutulle joukolle ja halutulla nimellä. Lisäksi hinnat voidaan rajata iän perusteella. Jos pelaajalle on tarjolla useampi mahdollinen hinta, esimerkiksi on määritetty hinta käyttäjäryhmän ja osakkuuden perusteella, maksaa osallistuja aina edullisemman hinnan.


Kilpailun hinnat voidaan määrittää asiakasryhmittäin sekä iän perusteella. Perusryhmiä on Muut, Osakkaat ja Vieraspelaajat. Muut asiakasryhmät ovat käyttäjäryhmiä, jotka on määritelty Asetukset-sivulla ja liitetty jäsenille.

 • Osakkaat
  Kaikki oman seuran jäsenet ja asiakkaat joille on liitetty osake.
 • Vieraspelaajat 
  Muiden seurojen jäsenet. Jotta vieraspelaajat voivat ilmoittautua Teetimen kautta, tai jäsenet voivat ilmoittaa muiden seurojen pelaajia, tulee Vieraspelaajat-asiakasryhmän hinta aina määrittää.
 • Muut 
  Kaikki loput pelaajat joille ei löydy määriteltyä hintaa minkään muun asiakasryhmän perusteella.