Kierrokset

Perustiedot

Lisättäessä uusi kilpailu, luodaan automaattisesti ensimmäinen kierros. Kierroksia voidaan lisätä useampia Kierrokset-sivulta kohdasta Lisää. Kilpailun päättymispäivämäärä muodostuu automaattisesti viimeisen kierroksen mukaan. Mikäli pelattavia reikiä on enemmän kuin 18, lisätään kierroksia riittävä määrä. Yhdelle kierrokselle voidaan täyttää maksimissaan 18 reiän tulokset.

Kierroksen lähtöaikaa klikkaamalla päästään tarkastelemaan kierroksen perustietoja.

Lähtöaika 
Kierroksen ajankohta. Kun lähdöt on luotu, ei kierroksen ajankohtaa voi enää muuttaa. Jos muutoksia halutaan tehdä, tulee luodut lähtöajat poistaa.

Sulje lähdöt, alku ja Sulje lähdöt, loppu 
Kilpailun ajalta voidaan sulkea lähdöt automaattisesti ajanvarauskalenterista. Lähdöt voidaan sulkea halutulta ajalta jo ennen kilpailun alkua ja määrittää, mihin asti lähdöt on suljettu. Ajat suljetaan siltä kentältä, minkä kentän tuloskorttia kierroksella käytetään.

Suljetun lähdön kommentti 
Kilpailun vuoksi suljettuihin lähtöihin voidaan lisätä erillinen kommentti. Mikäli kommenttia ei ole, näkyy sulkemisen syynä kilpailun nimi.

Tarran teksti
Tuloskorttitarroille voidaan lisätä vapaamuotoinen teksti.

Lähtöväli 1 (min) ja Lähtöväli 2 (min)
Määritetään monenko minuutin välein lähdöt luodaan. Lähtöväli 2 tarvitsee määrittää vain, jos lähtövälejä on kahden mittaisia, esim. 7 ja 8 minuuttia, muutoin kentän voi jättää tyhjäksi.

Kenttä
Mitä kenttää kierroksella käytetään. Kentän tiedoissa määritetään käytettävät slopet, CR:t sekä par- ja hcp-arvot.

Kentän nimi tuloskorttitarroissa
Tuloskorttiin tulostettava kentän nimi. Oletuksena näytetään Kentät-sivulla määritetty nimi, joka voidaan nimetä muutenkin kuin kentän nimellä. Kilpailussa käytettävät tarrapohjat määritetään erikseen.

Pelattavat reiät alku ja Pelattavat reiät loppu
Määritetään mitkä reiät kilpailussa pelataan. Tällöin tuloskortille voidaan syöttää vain kyseisten reikien tulokset. 

Pelattavat reiät alku voi olla suurempi kuin loppu. Näin esimerkiksi jos kilpailu aloitetaan tiiltä 15 ja pelataan tiille 4 saakka. Tällöin alku on 15 ja loppu 4. 

Lähtötyyppi
Määrittää miltä teeltä lähtöajat luodaan. Teen numerointia voi muokata vielä lähtöjen luonnin jälkeen lähtölistalla.

Osallistujia lähdössä 
Montako pelaajaa tai joukkuetta yhteen lähtöön lisätään.

2 lähtöä / par-5 (Yhteislähtö) 
Yhteislähtökisassa voidaan sijoittaa kaksi lähtöryhmää par-5 rei'ille.

Vaikuttaa tasoitukseen 
Tulosten siirtyminen keskusrekisterin WHS-laskentaan voidaan estää jos kilpailu ei jostain syystä ole tasoituskelpoinen.

Kierros päätetty Valintaa käytetään useampikierroksissa kilpailuissa Live Scoringin päivittämiseen. Kun kierros on päätetty ja valitaan Kierros päätetty, alkaa Live Scoring näyttämään seuraavan kierroksen lähtöaikoja.

Estä lähtöaikatoiveet 
Pelaajien lähtöaikatoiveet voidaan estää kierroskohtaisesti. Tällöin pelaajan ilmoittautuessa kilpailuun, ei hän voi asettaa lähtöaikatoivetta.

Tasoitusten automaattinen vienti (päivittäin) 
Yksilökilpailun tulosten automaattinen vienti eBirdieen voidaan estää. Tällöin tulokset voidaan tarvittaessa viedä manuaalisesti tuloslistauksen alta. Kun automaattinen vienti on päällä, viedään kaikki uudet tulokset ensimmäisen kierroksen päivästä alkaen.

Eikö tulokset ole päivittyneet eBirdieen?
Tarkista, että korteilla ei ole päällä asetus "Ei vaikuta tasoitukseen". 
Kytke kierroksen tiedoista pois asetus "Tasoitusten automaattinen vienti (päivittäin)", jonka jälkeen tasoitustiedot voidaan viedä manuaalisesti Tuloskortit-sivulta.

Tuloksista piilotettavien viimeisten reikien määrä 
LiveScoringin tuloksista voidaan piilottaa haluttu määrä tuloksia loppupäästä.

Lähtöjen linkki
Suora linkki kilpailukalenterin lähtöajat-sivulle.