Palveluiden varaaminen

Palveluiden asetuksista riippuen palvelut voidaan varata jäsenten varauskalenterin kautta ja hallinnan ajanvarauksen kautta.

Palveluiden varaaminen huomioi sille määritetyt varausmarginaalit ja mahdolliset erikseen asetetut varaukset. Tällöin palvelua ei tarjota, mikäli sen kesto ei sovi aikoihin.

Palveluiden varauskalenterin kautta voidaan tarkastella, kuinka palvelut on varattuina.

Hallinnan ajanvarauksesta palvelun varaaminen

Varausta tehdessä, voidaan valita palveluryhmä (Valitse palveluryhmä), mitä palveluita halutaan varata. Varaukseen voidaan liittää useamman eri palveluryhmän palveluita. Mikäli jokin palvelu on varattu tai sen marginaali estää varauksen, ei se näy lisättävissä palveluissa.

Palveluryhmän valinnan jälkeen avautuu Valitse palvelu -valikko, josta valitaan tarkemmin varattava palvelu.

Varattu palvelu voidaan poistaa varauksesta punaisesta rastista.

Ajanvarauskalenterissa näkyy varattujen palveluiden ikonit ja vietäessä hiiren osoitin ikonin päälle, nähdään tarkemmin varatun palvelun tiedot.

Palveluiden varaaminen jäsenen ajanvarauksessa

Koko palveluryhmän tai yksittäisen siihen kuuluvan varattavan palvelun voi asettaa julkiseksi tai ei-julkiseksi. Tämä asetus määrittää sen, näkyykö kyseinen ryhmä ja/tai sen alaiset palvelut jäsenen varauskalenterissa.

Mikäli sekä itse palveluryhmä ja sen alla olevat palvelut on asetettu ”Julkinen: Kyllä”, näkyvät ne jäsenille ajanvaraukseen liitettävinä Palveluina.

Mikäli varauksen ajankohdassa on vapaana jokin Lisäpalvelu, eli NexGolfin hallinnassa määritetty palvelu on julkinen ja kyseisen palvelun varausmarginaalit sallii varaamisen, näkyy asiakkaalle varauksessa otsikko Lisäpalvelut. Lisäpalvelut otsikon alla on listattuna palveluryhmittäin kaikki varattavat palvelut, jotka pelaajan on itse mahdollista lisätä ajanvaraukseen. Eri palveluryhmien palveluita voidaan varata samaan varaukseen.

Jos hallinnassa on määritetty, että palveluryhmän kaikille palveluille näytetään sama nimi asiakkaalle, näkyy varattava palvelu samalla nimellä listassa niin monta kertaa, kuin palvelua on varattavissa. Asiakkaalle arvotaan aina satunnaisesti palveluryhmän palvelu eikä hän voi itse määrittää minkä nimenomaisen palvelun hän valitsee.

Mikäli palveluryhmän asetuksissa on sallittu, näytetään myös jäsenen ajanvarauksessa ikoni, kun varaukseen on liitetty palveluita. Viemällä hiiren ikonin päälle, näkee tarkemmin mitä palveluita varaukseen on liitetty.