Taloushallinto

Taloushallinnon kautta voidaan tehdä laskutuksia jäsenille, asiakkaille ja osakkeille. Laskuja voidaan luoda yksittäisiä laskuja tai massana isolle joukolle. Jäsenlaskutuksen avulla voidaan seurata jäsenmaksujen suorituksia ja sitä ovatko jäsenen maksut kunnossa. 

Maksusuoritusten seuraaminen käy automaattisesti kun maksujen viiteaineistot luetaan sisään ja maksut kohdistetaan laskuille viitenumeroiden perusteella. Myös maksumuistutukset ja perinnät voidaan tehdä laskutustapahtumien kautta.

Suorituksia ja laskutuksia voidaan tarkastella eri raporttien avulla. Kirjanpitäjälle voidaan luoda oma käyttäjätunnus, jolla on oikeus vain tietylle käyttäjätasolle.

Laskutukset perustuvat maksuluokkiin ja osakemaksuluokkiin. Laskutuksesta on tarkempi ohjeistus kohdassa Laskutuksen tekeminen.

Laskut voidaan lähettää Maventan välityksellä verkkolaskuna yrityksille sekä henkilöasiakkaille e-laskuna suoraan verkkopankkiin, sähköpostilaskuna tai perinteisenä paperilaskuna. Laskujen lähetyksestä kerrotaan tarkemmin kohdassa Laskujen lähetys.