Massavaraus

Palveluiden massavarauksessa voidaan kerralla asettaa varatuksi yksi tai useampi palvelu halutulta aikaväliltä.

Aloitusaika
Kalenterista määritettävä päivämäärä ja kellonaika, josta alkaen palvelu asetetaan varatuksi. Aloitusajan kellonaika on oletuksena 00:00.

Lopetusaika
Kalenterista määritettävä päivämäärä ja kellonaika, johon saakka palvelu asetetaan varatuksi. Lopetusajan kellonaika on oletuksena 23:59.

Kuvaus
Kuvaus/selite, miksi/mihin palvelu on varattu. Kuvaus näkyy varatun ajan tooltipissä sekä massana varattujen aikojen poistossa.

Varattavat palvelut
Rastitaan kaikki palvelut, jotka halutaan asettaa varatuiksi. Palveluryhmän nimen vierestä voi valita kaikki. Valittavissa on myös ei-aktiiviset palvelut. Ei-aktiiviset palvelut näytetään harmaalla tekstillä mutta ovat valittavissa samaan tapaan kuin muutkin palvelut.

Varaamisen yhteydessä tarkistetaan, onko kyseisellä ajanjaksolla muita varauksia valituille palveluille. Palvelut, joille on varauksia kyseisellä ajankohdalla, korostetaan punaisella huutomerkillä ja kommentilla "Palvelu on varattu valitulla ajankohdalla!" eikä massavarausta kyseiselle palvelulle voi tehdä.

Varausten poistaminen

Varausten poistaminen avaa listauksen kaikista massana tehdyistä varauksista. Mikäli varaus on suljettu palvelun kautta, ei kyseinen varattu aika näy listassa. 

Kuvaus ja ajankohta / Palvelun nimi
Otsikkorivillä näkyy kuvauksen teksti, joka on kirjoitettu kun massavaraus on luotu. Lisäksi näkyy aikaväli, jolle ajalle varaus on tehty.

Tämän alle on listattu kaikki yksittäiset palvelut, jotka on varattu kyseiselle hetkelle.

Varaaja
Kuka varauksen on tehnyt.

Tyyppi
Kaikki varaukset ovat tällä hetkellä tyyppiä Muu ja tehty massavarauksen kautta.

Valintaruutu
Valinta, mitkä varaukset poistetaan. Otsikkoriviltä voidaan valita kerralla kaikki.

Valitut palvelut muutetaan punaiselle tekstille ja yliviivataan. Poisto tapahtuu sivun lopusta Poista valitut varaukset -painikkeesta.