Lähdöt

Lähdöt-sivulla luodaan kilpailun lähtöajat. Lähdöt voidaan suorittaa arpomalla painikkeesta Lähtöarvonta tai lisätä pelaajat yksittäin lähtöihin luomalla ensin lähtöajat painikkeesta Lisää lähtöjä.

Esitysjärjestys-valikosta voidaan valita lähtöjen luonnin jälkeen, näytetäänkö lähdöt lähtöajan mukaan (Normaali järjestys) vai Osallistujan nimen mukaan. Tällä järjestyksellä voidaan näppärästi tarkistaa pelaajien lähtöajat. Esitysjärjestys vaikuttaa PDF-tiedoston ja Tulosta Excel-raportti näkymään.

Lähtölista ennen lähtöjen luontia. Lähtölista voidaan luoda käsin lisäämällä lähtöjä tai luoda automaattisesti arpomalla.

Lisää lähtöjä
Toiminnolla määritetään montako lähtöä luodaan. Tällöin muodostetaan lähtöjä haluttu määrä perustiedoissa määritettyjen arvojen mukaisesti. Pelaajat lisätään Lisää-tekstistä. 

Lähtöön on lisätty yksittäisiä paikkoja, joihin pelaajat voidaan sijoittaa haluttuun järjestykseen Lisää-tekstistä.

Lähtöarvonta
Lähdöt voidaan muodostaa myös arpomalla. Lähdöt voidaan arpoa ja tämän jälkeen vielä siirrellä pelaajia eri lähtöpaikkoihin. Mikäli kierroksia on useampia, voidaan seuraavilla kierroksilla huomioida edellisten kierrosten tulokset.

 • Vapaasti arvottu 
  Pelaajat arvotaan satunnaisessa järjestyksessä.
 • Vapaasti arvottu, huomioi lähtäaikatoiveet 
  Pelaajien lähtöaikatoiveet huomioidaan arvonnassa. 
 • Tasoitusjärjestys, pienin ensin 
  Pelaajat asetetaan lähtöihin pienimmästä tasoituksesta alkaen. Ei käytössä joukkuekilpailuissa.
 • Tasoitusjärjestys, suurin ensin 
  Pelaajat asetetaan lähtöihin suurimmasta tasoituksesta alkaen. Ei käytössä joukkuekilpailuissa.
 • Ilmoittautumisjärjestys 
  Pelaajat asetetaan lähtöihin ilmoittautumisjärjestyksessä.
 • Tulosten perusteella käännetty järjestys (sarjoittain) 
  Vaihtoehtona kun kierroksia on useampi. Arvonta suoritetaan edellisen kierroksen tulosten perusteella. Arvonta tehdään sarjoittain.
 • Sama järjestys kuin edellisellä kierroksella 
  Vaihtoehtona kun kierroksia on useampi. Lähtöjärjestys pysyy samana kuin edellisellä kierroksella.

Arvonta sarjoittain 
Arvonnassa huomioidaan pelaajien sarjat ja asetetaan samassa sarjassa pelaavat samoihin lähtöryhmiin.

Poista lähdöt 
Kun arvonta halutaan suorittaa uudelleen, tulee edelliset lähdöt poistaa ennen uuden arvonnan tekemistä. Tämä voidaan tehdä arvonnan yhteydessä.

Lähtöjen käsittely

Lähtöjen luonnin jälkeen lähtöjä voidaan vielä muokata. Pelaajia voidaan siirtää eri lähtöihin, lähtöaikaa muuttaa tai tii-paikkaa voidaan vaihtaa.

Lähtöaika ja Tii 
Lähtöaikaa klikkaamalla päästään käsittelemään kyseisen lähtöryhmän aikaa ja tiitä. Tarvittaessa arvoja voidaan muuttaa. 

Huomioi! Lähtöaika ja tii koskee aina koko lähtöryhmää. Yksittäisen pelaajan lähtöaikaa ja tiitä ei voi tästä muokata.

Joukkue 
Joukkuekilpailussa näkyy joukkueen nimi tai joukkueen numero. Joukkueen tai osallistujan nimestä päästään poistamaan joukkue lähdöstä.

Pelaaja 
Pelaajan nimestä napsauttamalla päästään käsittelemään pelaajakohtaisesti pelilippu/sarjakortti -tietoa ja poistamaan pelaaja lähdöstä.

Seura 
Pelaajan seura.

Sarja 
Sarja, johon pelaaja osallistuu.

Slope 
Pelaajalle tai joukkueelle laskettu slope. Slopen laskentaan vaikuttaa mm. sarjan tiedoissa annetut määritykset sekä tii, jolta pelaaja pelaa.

HCP 
Pelaajan tasoitus. 

Maksu 
Tieto, onko osallistuminen maksettu.

Lähtölistan käsittely

Lähtölistan arvonnan jälkeen yksittäisiä pelaajia tai joukkueita voidaan siirtää lähdöstä toiseen. Tämä onnistuu ottamalla kiinni pelaajan nimestä tai joukkueesta ja raahaamalla tieto uuteen lähtöön. Pelaaja, tai joukkuekilpailussa joukkue, voidaan siirtää uuteen lähtöön myös poistamalla pelaaja/joukkue lähdöstä napsauttamalla pelaajan / joukkueen nimeä ja valitsemalla Poista-painike ja lisäämällä pelaaja / joukkue sitten uuteen lähtöpaikkaan Lisää-tekstistä.

Lähtöaikaa klikkaamalla voidaan muuttaa koko lähtöryhmän aikaa ja lähtötiitä. Lähtöajan ja -tiin muokkaaminen vaikuttaa kaikkiin lähdön pelaajiin eli lähtöaika koskee koko lähtöryhmää, ei yksittäistä pelaajaa.
 
Oikeassa reunassa on pelaajan kohdalla musta nuoli alaspäin. Tästä klikkaamalla pusketaan kyseisestä pelaajasta alkaen kaikkia pelaajia yhden verran eteenpäin eli pelaajan eteen lähtöryhmään luodaan yksi paikka lisää.

Esimerkiksi Matti, Maija ja Kirsi on lähdössä klo 9:00 ja Pekka, Liisa ja Sari lähdössä 9:10. Klikattaessa nuolta Kirsin kohdalta, tulee klo 9 lähtöön Matti, Maija ja tyhjä (Lisää) ja lähtöön 9:10 siirtyy Kirsi, Pekka ja Liisa. Sari siirtyy lähtöön 9:20.

Vastaavasti klikatessa mustaa nuolta ylöspäin tyhjän lähdön kohdalta, poistetaan tuo tyhjä lähtö ja porukkaa vedetään ylöspäin eli edellinen tapaus voidaan palauttaa ennalleen klikkaamalla tyhjän lähdön kohdalta mustaa nuolta ylöspäin.

Ylöspäin olevasta mustasta nuolesta pelaajat siirtyvät ylöspäin ja tyhjä lähtöpaikka poistuu lähdön koon pysyessä ennallaan.

Jos lähtöryhmään halutaan luoda lisää paikkoja, klikataan oikeassa reunassa olevaa plus-merkkiä. Tällöin esimerkiksi kolmen hengen lähdöstä saadaan muodostettua neljän hengen lähtö.

Vastaavasti ylimääräiset paikat voidaan poistaa klikkaamalla oikean reunan miinus-merkkiä.

Jos lähdöissä on enemmän kolmen hengen poruikoita, kannattaa lähdöt luoda 3 hengen mukaan ja lisätä haluttuihin lähtöihin paikkoja +-merkistä. Tällöin tyhjät paikat ei jää lähtölistaan näkymään.

Yksittäisen pelaajan voi poistaa lähdöstä pelaajan nimeä napsauttamalla ja valita Poista. Tällöin pelaaja laitetaan "koriin" ja hänet voi sijoittaa toiseen paikkaan, jossa lukee Lisää.

Lähtölistan toiminnot

Kun lähtölista on luotu, tulee lähtölistan alle lisää toimintoja.

Lähtöarvonta
Lähtöarvonta voidaan tehdä uudestaan. Lähtöarvonnassa tulee valita Poista lähdöt, jos lähtöjä ei ole poistettu. 

Lisää lähtöjä
Lähtölistan loppuun voidaan lisätä lisää lähtöpaikkoja.

Tarratulostus 
Pelaajille voidaan tulostaa tuloskorttitarrat. 

PDF-tieodosto 
Lähtölista saadaan tulostettua pdf-tiedostona.

Järjestä ryhmät 
Painikkeesta voidaan järjestää yksilökilpailun lähtöryhmien pelaajat tasoituksen mukaiseen järjestykseen. Tällöin tuloskorttitarroille tulostuu oikea lähtöjärjestys tiillä.

Tulosta Excel-raportti 
Lähtölista voidaan avata myös excel-tiedostona.

Lähetä SMS 
Pelaajille voidaan lähettää lähtöajat tekstiviestillä. Pelaajalle lähetetään vain oma lähtöaika. Huomioi tekstiviestin lähetyksestä aiheutuvat kustannukset.

Lähetä email 
Pelaajille lähetetään kilpailun lähtölista sähköpostilla. 

Poista kaikki 
Lähtölista tyhjennetään kokonaan ja lähtölista voidaan luoda uudestaan. 

Huomioi! Sarjan ja kierroksen tietoja ei voi muokata kun lähtölista on tehty. Lähdöt tulee perua mikäli tietoja halutaan muokata. 

Lähtöjen julkaisu

Kun lähtölista on valmis, voidaan se julkaista Julkaise lähdöt -toiminnolla. Lähdöt näkyvät tämän jälkeen pelaajien omassa NexGolfissa ja jos kilpailu on julkinen, myös julkisessa kilpailukalenterissa.