CUP-kilpailut

NexGolfin kilpailuissa voidaan luoda CUP-kilpailu yksittäisille pelaajille sekä joukkueille. Molemmat kilpailut toimivat samalla tavalla. Kilpailutyypiksi valitaan joko CUP-kilpailu tai CUP-joukkuekilpailu.

Kilpailun perustiedot, sarjat ja osallistujat määritetään samaan tapaan kuin muissakin kilpailuissa. Sarjan tiedoissa voidaan lisätä kilpailuun myös pronssiottelu, jolloin CUP-kaavioon saadaan viimeiselle kierrokselle kaksi pelaajaparia eli pronssi- ja kultaottelu. Pronssiottelu voidaan lisätä kilpailuun myös jälkikäteen.

Kaavio

Kun kilpailun perustiedot, sarjat ja osallistujat on lisätty, voidaan luoda kaavio. Osallistujia voidaan lisätä kilpailuun myös kaavion luomisen jälkeen, mutta täytyy varmistaa, että kaaviossa on tilaa uusille pelaajille.

Osallistujan tietoihin voidaan määrittää pelaajan CUP sijoitus.⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Tällä voidaan vaikuttaa pelaajan sijoittumiseen CUP-kaaviossa.

Sarja
Valitaan sarja, minkä sarjan kaavio arvotaan tai minkä sarjan kaaviota tarkastellaan.

Kierros
Kierros-valikko tulee valittavaksi kun kaavio on muodostettu. Sivulla näytetään aina kahden kierroksen tiedot, ensimmäisenä aina valittu kierros.

Arvontatapa
Arvonnassa voidaan luoda ainoastaan kaavio, jolloin pelaajat lisätään itse käsin, tai huomioimalla osallistujien tietoihin asetettu sijoitus-tieto. Jos sijoitus-tietoa ei ole annettu, ohitetaan sijoitettujen pelaajien sijoittaminen ja edetään arvonnassa seuraavaan tapaan.

 • Vain kaavio
  Arvontatapa luo cup-kaavion, johon voidaan sijoittaa vapaasti pelaajat tai joukkueet haluttuihin kohtiin. 
 • Sijoita 2. kierroksen sijoitetut pelaajat
  Arvontatapa luo cup-kaavion ja sijoittaa 2. kierrokselle kaikki pelaajat, joille on annettu pelaajatiedoissa sijoitus. Jos pelaajalla ei ole sijoitusta, sijoitetaan hänet kaavioon käsin.
 • Sijoita 2. kierroksen sijoitetut pelaajat ja arvo muut 2. kierrokselle pääsevät
  Arvontatapa luo cup-kaavion ja sijoittaa 2. kierroksen pelaajat heidän sijoitusnumeron mukaan. Loput 2. kierrokselle pääsevät pelaajat arvotaan. Jos kaikki eivät sovi 2. kierrokselle, sijoitetaan loput pelaajat 1. kierrokselle käsin.
 • Sijoita 2. kierroksen sijoitetut pelaajat ja arvo 2. kierros ja karsintakierros
  Arvontapa luo cup-kaavion ja sijoittaa kaavioon ensin sijoitetut ja arpoo 2. kierrokselle pääsevät sekä luo karsintakierroksen ylijääneistä pelaajista ja sijoittaa nämä automaattisesti karsintakierrokselle. 
 • Sijoita kaikki 1. ja 2. kierroksen sijoitetut pelaajat
  Arvontapa luo cup-kaavion ja sijoittaa kaikki sijoitetut pelaajat kierroksille 1 ja 2. Jos pelaajalle ei ole asetettu sijoitusta, lisätään hänet kaavioon käsin.
 • Sijoita sijoitetut pelaajat ja arvo loput, huomioi tasoitukset
  Arvontatapa luo cup-kaavion ja sijoittaa sijoitetut pelaajat. Loput pelaajat, joille ei ole annettu sijoitusnumeroa, arvotaan kaavioon huomioiden pelaajien tasoitukset.
 • Sijoita sijoitetut, arvo loput, älä huomioi tasoituksia
  Arvontatapa luo cup-kaavion ja sijoittaa sijoitetut pelaajat. Loput pelaajat, joille ei ole annettu sijoitusnumeroa, arvotaan kaavioon. Pelaajien tasoituksia ei huomioida arvonnassa.
Kaavioon on sijoitettu pelaajat heidän sijoitusnumeron perusteella. Puuttuvat pelaajat voidaan lisätä kaavioon Lisää-tekstistä halutuille paikoille.

Klo
Kaavion klo-sarakkeeseen voidaan Lisää-tekstistä määrittää lähdön ajankohta. Lähtöajan voi vapaasti määrittää.

Kaavion voi tulostaa PDF-tiedostona, Excel-tiedostona tai HTML-näkymänä.

Tulos
Kun pelaajaparit on kierrokselle asetettu, voidaan Tulos-sarakkeen Lisää-tekstistä lisätä peliparin voittaja. Voittajan kohdalle lisätään täppä ja Tulos-kenttään kirjoitetaan tulos halutussa muodossa. Valittu voittaja siirtyy seuraavalle kierrokselle.

Kierros
Valikosta voidaan valita kierros, jonka tilannetta tarkastellaan. Valittu kierros tulee vasemmalle ja oikealla näytetään seuraava kierros.

Unohtuiko pronssiottelu? Voit lisätä pronssiottelun sarjan tiedoissa myös jälkikäteen. Jotta pronssiottelu ilmestyy kaavioon, käy tallentamassa edellisen välieräkierroksen kaikki tulokset uudelleen, jolloin pronssiottelu ilmestyy kaavioon.

CUP-joukkuekilpailu

CUP-joukkuekilpailu toimii täysin samalla periaatteella mutta siinä osallistujat ovat joukkueita. Joukkueille voidaan antaa nimet, joka helpottaa kaavion esitystä.